• Lorem ipsum

Om zonne-energie effectief te benutten is meer nodig dan alleen hoogwaardige zonnepanelen; het vereist de juiste omvormer. Het selecteren van de perfecte omvormer is net zo cruciaal als het kiezen van de beste panelen. Omvormers fungeren namelijk als toegangspoort en zet de ruwe energie van de zon om in elektriciteit dat klaar is voor dagelijks gebruik. De rol van een omvormer gaat verder dan alleen energieconversie; het bepaalt in feite hoe efficiënt elke zonnestraal wordt gebruikt. Investeren in de juiste omvormer technologie zorgt ervoor dat uw zonnepanelen optimaal presteren, maximale efficiëntie leveren en bijdragen aan een kortere terugverdientijd van uw investering in zonne-energie. Het is de hoeksteen van een goed ontworpen zonnestelsel, dat ervoor zorgt dat groene energie niet alleen wordt opgewekt, maar ook effectief wordt geleverd om je woning van stroom te voorzien.

Alternatief Voor Gas heeft de afgelopen tijd vele jaren ervaring in zonnepanelen in huis gehaald in de organisatie. Met deze kennis expertise en ervaring adviseert Alternatief Voor Gas de micro omvormers van Enphase als de beste keuze omvormer. We leggen uiteraard uit waarom dit is en zullen op de website de diepte ingaan om je verder te helpen om de verschillen tussen de omvormers te begrijpen en waarom Alternatief Voor Gas de Enphase omvormer als beste keuze heeft geselecteerd.   

Micro omvormer

We beginnen direct bij de omvormer die Alternatief Voor Gas bestempelt als de beste keuze. Bij micro omvormers heeft elk zonnepaneel een eigen omvormer, wat betekent dat zelfs als één paneel in de schaduw staat of slecht presteert, de rest van het systeem onaangetast blijft. Dit maximaliseert de energieproductie van elk paneel, wat leidt tot een efficiënter totaalsysteem, vooral in gevarieerde schaduwomstandigheden. Micro omvormers beschikken dan ook over geavanceerde technologie waarmee het volledige potentieel van elk zonnepaneel kan worden behaald. In tegenstelling tot de traditionelere string omvormer is een micro-omvormer bestemd voor één enkel paneel, wat een gepersonaliseerde benadering van energieconversie biedt. Dit betekent een verbeterde efficiëntie voor uw gehele zonnepaneel, omdat problemen zoals schaduw of vuil op één paneel de algehele prestaties van het systeem niet zullen verminderen.

Als het om micro omvormers gaat, onderscheidt Enphase zich als de beste in zijn klasse. De micro omvormer van Enphase laat elk paneel op zijn maximale potentieel functioneren, ongeacht de omstandigheden die de rest van de panelen beïnvloeden. Met micro omvormers van Enphase profiteren huishoudens van de voordelen van een veerkrachtig energiesysteem dat consistente prestaties levert en blijft leveren. De micro omvormers van Enphase zijn ontworpen om het meeste vermogen te onttrekken. Ze zijn in staat om met unieke omstandigheden om te gaan waarmee elk paneel individueel wordt geconfronteerd, zoals schaduw en weersinvloeden. Deze ontwerpfilosofie resulteert in een aanzienlijk efficiënter systeem dan zijn concurrenten, vooral in omgevingen waar schaduwpatronen gedurende de dag kunnen variëren.

Bekijk hieronder de video waarom Enhpase volgens ons de beste keuze is voor jouw zonnepanelen installatie. Deze video legt eenvoudig uit hoe de Enphase IQ omvormer werkt. In de video wordt gesproken over de IQ7 omvormer. Inmiddels is de verbeterde en innovatieve IQ8 omvormer gelanceerd. Deze Enphase IQ8 omvormer wordt door Alternatief Voor Gas ook geadviseerd en geïnstalleerd. 

String omvormer

Een andere type omvormer is de string omvormer. String omvormers zijn lange tijd de standaard geweest voor zonnepanelen. De string omvormer’ is een al jaren lang bewezen technologie die een reeks zonnepanelen, of strings verbindt met het elektriciteitsnet. Het is bij de keuze voor een string omvormer belangrijk om ervoor te zorgen dat alle panelen in een string van hetzelfde type en dezelfde richting gelegd zijn om de efficiëntie te maximaliseren. Hoewel de meeste moderne panelen met stringomvormers zijn aan te sluiten, wordt aangeraden om je hierover goed te laten adviseren. De adviseurs van Alternatief Voor Gas weten precies welke panelen wel of niet geschikt zijn. Vraag dan ook advies bij ons aan als je op zoekt bent naar een geschikte oplossing voor jouw zonnepanelen project.  Met name bij een verbonden systeem van verschillende panelen of complexe dakbedekkingen is het aan te raden om advies in te winnen, zodat uw zonnepanelen geoptimaliseerd kunnen worden voor topprestaties.

Parallelle omvormer

Op het gebied van zonne-energie vertegenwoordigen hebben de parallelle omvormers een aanzienlijke sprong voorwaarts gemaakt in de omvormer technologie. Deze geavanceerde apparaten overbruggen de kloof tussen traditionele string omvormers en de geïndividualiseerde werking van micro omvormers. Door samen te werken met power optimizers zorgen parallelle omvormers ervoor dat elk zonnepaneel met maximale efficiëntie werkt, waardoor ze een slimme keuze zijn voor moderne zonnesystemen.

Ondanks dat de Solar Edge omvormer een uitstekende omvormer is, heeft Alternatief Voor Gas ervoor gekozen om de voorkeur te geven aan de Enphase omvormer. Dit heeft te maken met de levensduur. De levensduur van een Enphase omvormer is ongeveer 25 jaar is, terwijl een SolarEdge omvormer  gemiddeld na 12 jaar moet worden vervangen. Kostentechnisch liggen Enphase en SolarEdge ongeveer op het zelfde niveau, waardoor gezien de prijs/kwaliteit de Enphase omvormer de betere keuze is.

Alternatief Voor Gas helpt je met de keuze van de omvormer 

Investeren in de juiste omvormer is een belangrijke beslissing. Met de expertise van Alternatief Voor Gas koop je de juiste omvormer voor je zonnepanelen. Er zijn veel verschillende type omvormers op de markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Alternatief Voor Gas adviseert je naar de beste omvormer die past bij jouw unieke situatie. Vraag dan ook een vrijblijvend adviesgesprek aan en zet de eerste stap naar een slimmere, efficiëntere toekomst op het gebied van zonne-energie. Om direct het vrijblijvende adviestraject te starten kun je hieronder het contactformulier invullen om direct met ons in contact te komen.

Vraag hieronder vrijblijvend advies aan
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek op maat.
Verstuur
*Verplichte velden