• Lorem ipsum

Daikin Altherma 3 Lucht-Water Warmtepomp geschikt voor jouw woning?

Daikin biedt met de Altherma 3-serie een reeks hoogwaardige lucht-water warmtepompen die zijn ontworpen om aan diverse verwarmingsbehoeften te voldoen. Bij het verduurzamen naar een volledig elektrische lucht-water warmtepomp speelt de staat van de isolatie en het energielabel van de woning de belangrijkste rol in de keuze en advisering voor het selecteren van de juiste type lucht-water warmtepomp. De Daikin Altherma 3 biedt een reeks innovatie oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de variërende isolatieniveaus van woningen, van oudere, minder goed geïsoleerde gebouwen tot nieuwe, hoog efficiënte huizen. Waar het voorheen alleen mogelijk om de best geisoleerde woning te verduurzamen met een lucht-water warmtepomp, zijn er inmiddels ook lucht-water warmtepompen voor gemiddeld geïsoleerde woningen. Op deze pagina leggen wij uit welke Daikin Altherma 3 warmtepomp het beste past bij de specifieke eigenschappen van jouw woning. Alternatief Voor Gas helpt jouw graag bij het maximaliseren van de energie-efficiëntie van jouw woning en het optimaliseren van een betaalbaar wooncomfort.

Isolatie als heilige graal in lucht-water warmtepomp keuze?

Een goed geïsoleerd huis houdt warmte vast zoals een thermosfles warmte behoudt, waardoor de verwarmingskosten dalen en het comfort binnenshuis toeneemt. Huizen met een hoge isolatiegraad, gekenmerkt door energie labels A of B, profiteren maximaal van warmtepompen ontworpen voor lage temperatuurwerking. Deze systemen functioneren uiterst efficiënt onder deze omstandigheden, waardoor ze de woning consistent en zuinig kunnen verwarmen zonder onnodig energieverbruik.

Huizen met een gemiddelde of zelfs lagere isolatiegraad, zoals oudere woningen of dijkwoningen, staan vaak voor een aanzienlijke uitdaging. Het substantieel verbeteren van de isolatie om deze op te waarderen naar energielabel A kan een enorme investering vereisen, zowel financieel als in termen van de ingrijpende bouwkundige aanpassingen die daarbij komen kijken. In veel gevallen kan deze investering ontmoedigend zijn en niet direct in verhouding staan tot de verwachte energiebesparingen op korte tot middellange termijn.

Middelhoge en hoge temperatuur warmtepomp een beter alternatief?

Jazeker. De innovatie in de warmtepomp wereld heeft niet stil gestaan. Met de innovatie van warmtepompen die werken op middelhoge tot hoge temperaturen is er een praktisch en kosteneffectief alternatief op de markt gekomen. Deze systemen zijn speciaal ontworpen om efficiënt te functioneren in woningen die niet het hoogste niveau van isolatie hebben. Door water te verwarmen tot hogere temperaturen, zijn ze in staat om comfortabele warmte te leveren tijdens de koude maanden, zonder dat er ingrijpende aanpassingen aan het huis nodig zijn.

Deze warmtepompen vormen een aantrekkelijke investering omdat ze de noodzaak om zware isolatiewerkzaamheden uit te voeren, omzeilen. Ze bieden een directe oplossing voor verwarmingsbehoeften, verbeteren het binnenklimaat en verhogen de energie-efficiëntie van het huis. In plaats van te investeren in uitgebreide en dure isolatie-upgrades, kunnen huiseigenaren kiezen voor een gemiddelde of hoge temperatuur warmtepomp die de warmteverliezen compenseert en zorgt voor een aangenaam warme woning, zelfs in structuren met bestaande uitdagingen op het gebied van isolatie.

Daikin Altherma 3 lucht-water warmtepompen voor verschillende isolatieniveaus

Daikin Altherma warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen die zijn ontworpen om aan te sluiten bij de unieke behoeften van elk type woning.

Daikin Altherma 3H HT – Hoge Temperatuur Warmtepompen

De Daikin Altherma 3H HT-serie is perfect voor oudere of minder goed geïsoleerde woningen die op dit moment nog steeds afhankelijk zijn van traditionele radiatorsystemen. Deze warmtepompen kunnen water verwarmen tot een maximale temperatuur van 70°C, waardoor ze een ideale vervanging zijn voor conventionele cv-ketels. Met deze type warmtepomp is een enorm kostbare investering geen noodzaak meer voor een aantrekkelijke energierekening en comfortabele woning. Wil je meer informatie over de hoge temperatuur verwareming warmtepompen van de Daikin Altherma 3? Bekijk hier onze specifieke productpagina voor Daikin hoge temperatuur warmtepompen.

Daikin Altherma 3H MT – Middelhoge Temperatuur Warmtepompen

Voor woningen gebouwd vanaf de eind jaren ’60 en op de planning staan om gerenoveerd te  worden, biedt de Altherma 3H MT een uitermate effectieve oplossing. Deze middelhoge temperatuur warmtepomp serie is daarnaast uitermate geschikt voor gemiddeld geïsoleerde woningen. Deze middelhoge temperatuur lucht-water warmtepompen leveren een aanvoertemperatuur tot 65°C en kunnen uw oude cv-ketel vervangen met optioneel het behoud van de bestaande radiatoren. Wil je meer informatie over de middelhoge Daikin Altherma 3 lucht-water warmtepompen? Bekijk hier onze specifieke productpagina voor Daikin hoge temperatuur warmtepompen.

Daikin Altherma 3R – Lage Temperatuur Warmtepompen

De Daikin Altherma 3R is ontworpen voor nieuwe, energiezuinige woningen die een lagere aanvoertemperatuur vereisen. Deze warmtepompen werken efficiënt bij lagere temperaturen, wat ze perfect maakt voor huizen met vloerverwarming of moderne, lage-temperatuur radiatoren. Wil je meer informatie over de lage lucht-water temperatuur warmtepompen van de Daikin Altherma 3? Bekijk hier onze specifieke productpagina voor Daikin hoge temperatuur warmtepompen.

Waarom Kiezen voor Daikin Altherma 3 met Alternatief Voor Gas?

Nieuwsgierig naar aanleiding van de hier beschreven mogelijkheden? Alternatief Voor Gas helpt niet alleen bij het kiezen van de juiste Daikin Altherma warmtepomp die past bij je woon situatie, maar ook bij het installeren en onderhouden ervan. Ook kunnen wij helpen bij de subsidieaanvraag van jouw lucht water warmtepomp. Ons team van experts biedt gepersonaliseerde oplossingen en professioneel advies om ervoor te zorgen dat jouw investering in een warmtepomp het wooncomfort maximaliseert en de energierekening minimaliseert. Bekijk hier onze contactmogelijkheden.