• Lorem ipsum

Matig tot gemiddeld geisoleerd huis

De Daikin Altherma 3 H-serie is de meest innovatieve lucht-water warmtepomp oplossing die perfect is voor zowel middelhoge als hoge temperatuurbehoeften. Deze nieuw ontworpen lucht-water warmtepompen zijn bedoeld voor matig tot gemiddeld geïsoleerde woningen. Deze modellen zijn specifiek ontworpen om een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing te bieden, met name voor woningen die matig tot gemiddeld geïsoleerd zijn. Ben je op zoek naar betaalbare verduurzaming zonder je hele woning te isoleren? Dan is dit het type lucht water warmtepomp waar je naar op zoek bent.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Daikin Altherma 3 H HT: Voor matig tot gemiddelde isolatie

De Daikin Altherma 3 H HT is beschikbaar in 14, 16 en 18 kW en daarmee uitermate geschikt voor oudere huizen en grotere nieuwbouw toepassingen. Met een maximale aanvoertemperatuur van 70°C is dit een lucht-water warmtepomp op basis van hoge temperatuur verwarming. Dit Daikin Altherma 3 H HT model is toepasbaar met het behoud van de traditionele radiatoren in de woning. Hierbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat moderne radiatoren betere prestaties behalen en dan ook een grotere energiebesparing. De Altherma 3 H HT maakt net als de andere Daikin Altherma lucht-water warmtepomp modellen gebruik van de Bluevolution-technologie en biedt een zeer efficiënte verwarmingsoplossing met seizoen rendementen die leiden tot energieklasse A+++.

Voordelen Daikin Altherma 3 H HT Warmtepomp

De Daikin Altherma 3 H HT warmtepomp biedt tal van voordelen die het bijzonder aantrekkelijk maken voor eigenaren van oude of minder goed geïsoleerde woningen. Deze warmtepomp is speciaal ontworpen om te voldoen aan de uitdagingen die gepaard gaan met het moderniseren en verduurzamen van verwarmingssystemen in bestaande bouw. Hieronder bieden we een uitgebreide beschrijving van de unieke voordelen.  

Hoge temperatuur verwarming

De Daikin Altherma 3 H HT kan verwarmingswater leveren tot een maximale temperatuur van 70°C, wat uitzonderlijk is voor een warmtepomp. Deze hoge temperaturen zijn essentieel voor huizen die oorspronkelijk zijn gebouwd met verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van hogere temperaturen, zoals oude gietijzeren radiatoren. Het vermogen om hoge temperaturen te bereiken, maakt deze warmtepomp een ideale vervanging voor traditionele olie- of gasgestookte ketels, waardoor huiseigenaren hun verwarmingssysteem kunnen moderniseren zonder  (financieel) ingrijpende verbouwingen.

Behouden van bestaande radiatoren

De Altherma 3 H HT biedt een groot voordeel door het hoge temperatuur vermogen. Met name voor renovatieprojecten kan deze warmtepomp worden geïntegreerd in de huidige verwarmingssituatie. Hierbij is het niet nodig om volledige (radiator) systemen te vervangen of het aanleggen van vloerverwarming. Dit betekent dat zowel bestaande radiatoren die ontworpen zijn voor hogere watertemperaturen, als nieuwere, meer energie-efficiënte radiatoren gebruikt kunnen worden. Deze Daikin Altherma 3 H HT lucht-water warmtepomp maakt de overgang naar een duurzamere verwarmingsoplossing voor jouw woning minder ingrijpend en financieel aantrekkelijker t.o.v. een verduurzaming naar energielabel A.

Subsidie

De Daikin Altherma 3 H HT komt in aanmerking voor de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie) in Nederland, die de initiële aanschafkosten aanzienlijk kunnen verlagen. Deze subsidies zijn ontworpen om de toegankelijkheid van duurzame technologieën zoals warmtepompen te stimuleren door financiële tegemoetkomingen te bieden die de terugverdientijd van dergelijke investeringen verkorten. Het verlagen van de totale eigendomskosten maakt de Daikin Altherma 3 H HT een slimme financiële beslissing voor de lange termijn.

Laat je adviseren door Alternatief Voor Gas

Met lucht-water warmtepomp systemen zoals de Daikin Altherma 3 H HT is het belangrijk om de woning goed te laten beoordelen op de mogelijkheden, benodigde capaciteit, behoudt van huidige verwarmingselementen en de energiebesparing die het kan opleveren. De adviseurs van Alternatief Voor Gas zijn technisch onderlegd en kunnen bepalen welke lucht-water warmtepomp geschikt is voor jouw woning.